Don't like the adverts?  Click here to remove them

Landcruiser 200 Traction Control light blinks & engine power is lost for a few seconds while taking a hard turn.

thegame-123ize

New Member
Joined
Jul 30, 2020
Messages
1
Country Flag
pakistan
Hello everyone! It's my first time posting here so plz bare with me & forgive any mistakes i might have done unintentionally. So i own a 2015 Landcruiser 200 series which i recently bought.it's the JDM version URJ202W. It has a gasoline engine 1UR-FE which is the only engine offered in Japan. It's in pretty decent condition & has only been driven 55k kms & still drives & smells like brand new, everything's in top notch condition except i have been having problems when taking turns. The traction control light blinks for a few seconds & the car won't accelerate but as soon as the light stops blinking/ showing up i can accelerate normally. I tried driving with TRC off & it takes corners absoultely fine. I did took it to my local mechanic but no error codes show up & my mechanic tells me it could be a bad wheel speed sensor but if it was it does provide an error code which here it doesn't. I was told some landcruiser can have these problems if the battery is too old even if it's proving the correct voltage & secondly i have been told that the steering rack could have worn out bushes or something. I'm here to ask if anyone has ever experienced such as issue & would appreciate some suggestions. I was saving for this Cruiset for a long time & i really don't wanna sell it. Would Appreciate any help.
 

lmortensen1

New Member
Joined
Nov 6, 2020
Messages
3
Country Flag
united_states
While I realize this is an old post and I am new here, traction control does exactly what your are referring to which is why I despise it. It does sound like the traction control switch or what the wheel speed sensor. Hope you got it fixed.
 
Top